VYUŽÍT AGENTURU, NEBO SI PPC REKLAMU NASTAVIT SÁM?

21.10.23

Zvládne si PPC reklamu naklikat i úplný laik aneb proč většina firem volí spolupráci s profesionální agenturou?

V dnešním digitálním světě existuje spousta nástrojů, u kterých stačí jen pár kliknutí a vše funguje jak má. I proto může být lákavé zahájit PPC kampaň na vlastní pěst. Možná jste už četli či slyšeli informace o trendu značného zjednodušování práce se spuštěním kampaní v platformách jako je Google Ads (například známé kampaně typu Performance MAX) či Facebook Business Manager. Nicméně, jak hluboká je skutečná komplexnost za touto zdánlivě jednoduchou fasádou? Pojďme se na to podívat hlouběji.

PPC: Více než jen reklamní texty a klíčová slova

Ačkoliv zakládání PPC kampaně může na první pohled vypadat jednoduše, za úspěchem často stojí podrobná analýza, testování a dlouhodobá optimalizace. Říkáte si, že na blogu PPC agentury by myšlenka tohoto článku ani nemohla být jiná...jsme všemi deseti pro to, abyste si jednotlivé platformy prošli, studovali a sami si vše odzkoušeli - při spolupráci nás vždy potěší, když vidíme u klienta zájem a znalosti a nemusíme mu tak vysvětlovat každou jednu funkci v rozhraní zmíněných platforem. Z našich zkušeností však musíme i trochu varovat. Není totiž neobvyklé, že k nám přijdou noví klienti, kteří si původně vše nastavovali sami - v lepších případech klesal výkon daných kampní, v těch horších se pak jednalo klidně i o ztráty v řádech stovek tisíc Kč.

Důvody, proč byste měli zvážit spolupráci s profesionální agenturou:

1. Expertní znalosti a vzdělání

Agentury mají prst na tepu nejnovějších trendů a průběžně školí svůj tým. Prostředí je to velmi rychlé - co platilo před 3 měsíci, dnes už může fungovat jinak. 

2. Optimalizace času

Agentury mají postupy a nástroje na místě, díky nimž dokážou efektivně sledovat a optimalizovat kampaně.

3. Využívání speciálních nástrojů

Agentury investují do prémiových nástrojů, které mohou pomoci vylepšit výkonnost kampaně. Některé z nich nejsou vůbec známé a zabere nějaký čas se s nimi naučit pracovat.

4. Různorodost zkušeností

Práce s různými klienty a odvětvími poskytuje agentuře široký přehled o tom, co funguje a co ne. Často tak přichází i se zcela jiným úhlem pohledu na možnosti propagace a rozložení marketingového mixu.

5. Prevence chyb

Zkušený tým může snížit riziko chyb, které by jinak mohly stát spoustu peněz.

6. Strategické myšlení

Kromě samotné tvorby kampaní agentury nabízí strategický vhled, jak nejlépe investovat váš reklamní rozpočet.

7. Komplexní služby

Mnoho agentur nabízí služby, které se mohou spojit s PPC, jako je obsahový marketing, tvorbu webů nebo e-mailový marketing.

8. Transparentní měření a reporting

Profesionální agentury vám poskytnou jasné a srozumitelné zprávy o výkonnosti vašich kampaní.

9. Neustálá optimalizace

Aby bylo dosaženo nejlepšího výkonu, je nezbytné průběžné testování a úpravy. Agentury mají kapacity k provádění těchto testů na větší škále.

10. Vztahy s platformami

Mnoho agentur má přímé kontakty na velké reklamní platformy, což může znamenat lepší podporu a přístup k novým funkcím.

Závěr

Zatímco vytvoření PPC kampaně na vlastní pěst může být lákavé, skutečné výhody a hodnota spolupráce s odborníky se ukážou v dlouhodobém měřítku. Pokud hledáte způsob, jak maximalizovat výsledky online marketingem a získat nejlepší možný výkon z vašich PPC kampaní, spolupráce s profesionální agenturou by měla být vaším prvním krokem. Naše zkušenosti, znalosti a závazek k dosažení výsledků vám mohou poskytnout klíčovou konkurenční výhodu v digitálním prostředí.

Martin Koukal | koukal@shockmarket.cz

další články