CO TAKHLE INSTAGRAM? JE TO PRO NÁS?

06.07.21

Váháte nad vytvořením profilu na Instagramu? Přečtěte si, proč byste tam měli být a jaké výhody Vám to může přinést.

Co bychom řekli o Instagramu?

Instagram je sociální sítí, která funguje především na principu sdílení fotografií, přičemž je jejich popis poměrně omezen. Jedná se však o jednu z nejrychleji se vyvíjejících sociálních sítích, kterou denně užívají stovky miliónů uživatelů po celém světě. Jedná se také o velmi důležitý prostor pro marketing, přičemž se postupně sám Instagram vyvinul do role MarketPlace. Samotná aplikace nabízí v jedné z hlavních záložek sekci obchod, přičemž zde uživatel vidí zboží, jenž nabízí stránky, které sleduje, ale také nabízený obsah na základě uživatelových zájmů.

Místo propagace značky nebo prodeje?

Tato sociální síť, jenž patří do skupiny sítí vlastněných Facebookem může být skvělým místem pro propagaci vašich produktů nebo služeb. Následné pojetí a účel Vašeho instagramového profilu je již zcela na Vás. Úspěšné firmy, jenž se významně věnují propagaci na Instagramu, jej využívají přímo k představení produktů a jejich prodeji, jiné pouze sdílí produktové fotky focené profesionály nebo vlastními zákazníky.  Další z možnosti je vedení profilu buďto jako alternativy k blogu, nebo jejich propojení.

„Nemáme na vedení sociálních sítí čas a na přidávání příspěvků se necítíme.“

V dnešní době je důležité správně rozvrhovat čas a neztrácet jej zbytečně neužitečnými aktivitami. Tomu rozumíme, ale s tím, zda se Vám vedení sociální sítě vyplatí, Vám poradíme a celou věc prodiskutujeme. Co se pak týče času a Vašeho pocitu, že se na přidávání necítíte? O vše potřebné se jako agentura postaráme, rozvrhneme celou strategii  přidávání příspěvků, copywriting ale také vizuální stránku. Při těchto činnostech využíváme zkušené členy našeho týmu, ale také špičky v oboru, v podobě freelancerů zabývajících se daným tématem nebo oborem.

Přemýšleli jste o spojení Vaší značky se slavnou osobností nebo využití influencer marketingu?

Tak hurá na Instagram. Jedná se totiž o místo, na kterém se v nynější době odehrává téměř veškerý influencer marketing. Influenceři (Osobnosti s větším dosahem či vlivem na zvolené publikum) zde propagují produkty, doporučují je a nebo kriticky představují, přičemž ovlivňují své sledující. O tom si však budete brzy moci přečíst v rámci samostatného článku na našem blogu.

Pokud máte jakýkoliv dotaz týkající se tématu Instagramu nebo jiné sociální sítě, neváhejte e na mě obrátit prostřednictvím emailové adresy. Rád s Vámi prodiskutuji využití sociálních sítí na Vašem příkladu nebo poradím s problémem, který Vás tíží.

Tak Vám přeji hezký zbytek dne a zase příště.

Petr Mitura | mitura@shockmarket.cz

další články